Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

Animation με θέμα το ρεμπέτικο(rebetiko)
Στέλιου Ιγνατιάδη
Κινούμενο σχέδιο διάρκειας 2 λεπτών. Βραβείο καλύτερου ελληνικού animation στο 1st Thermaikos 2 min International Film Festival.
Δείτε το
Σχόλια νέων παιδιών από γνωστή σελίδα γιά το ρεμπέτικο
(τηρήθηκε η ορθογραφία, η έλλειψη τονισμού κλπ.)  


Ε ρε που να το ξεραν οι μάγκες του τοτε οτι θα αποτελουσαν αντικειμενο animation, ομορφα το εχει στησει. Ιεροσυλια...αυτος ο διαβολεμενος που το εκανε να καει στην πυρα...τολμα και εισαγει νεωτερισμους τετοιου τυπου στο ρεμπετικο!!!!
ΥΓ-το δευτερο επεισοδιο αραγε θα ερθει ποτε;!!!
______________________________________
εχει πεσει πολυ δουλεια για να βγει αυτο που ειδαμε... μπραβο
 στο παλικαρι που το εκανε.
______________________________________


Θεϊκό! Το λιγότερο που μπορώ να πω! Άψογο από τεχνικής 
κι απο καλλιτεχνικής πλευράς! Με εύστοχα και σαφέστατα 
υπονοούμενα βεβαίως βεβαίως!! Όλα τα λεφτά όταν ανοίγουν
 τα φώτα!!!
____________________________________

Στέλιο τι προγράμματα χρησιμοποιήσες; και ποσους μηνες 
εκανες render; μπράβο και πάλι...
____________________________________                                                        
Καλώς ήρθες και συγχαρητήρια για τη δουλειά σου!!! Περιμένουμε εναγωνίως το επόμενο......
______________________________________
Γεια σου Στελιο μαγκα με τα μαγικα σου ... Γεια στα χερια σου, ευγε !!!
______________________________________


Πρώτα, ένα ξεκαθάρισμα
Τα παρακάτω σχόλια επί σχολίων έχουν εποικοδομητικό χαρακτήρα και μόνο. Γράφονται μοναχά γιά λόγους ενδιαφέροντος γιά το θέμα και δεν έχουν λόγους να ειρωνευτούν ή να καυτηριάσουν κανέναν.


1.   Όλοι/ες μας είμαστε προϊόντα του σχολικού και εκπαιδευτικού συστήματος που από μέσα του περάσαμε και αυτό αποτελεί ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα. 


2.   Το μάθημα των "καλλιτεχνικών", όπως λέγεται, είναι ένα υποβιβασμένο και δευτερεύον μάθημα στην Ελλάδα και γενικότερα παντού.


3.   Το θέμα του γούστου και των προτιμήσεων σε οποιοδήποτε τομέα των Τεχνών είναι κάτι προσωπικό. Αυτό που αρέσει στον έναν δεν αρέσει σε κάποιον άλλον και, πάει λέγοντας. Το θέμα της αισθητικής παιδείας είναι κάτι άλλο. Αν απασχολεί μιά κοινωνία, αν οι πολιτικοί φορείς αποφάσεων είναι οι ίδιοι ευαισθητοποιημένοι και ενδιαφέρονται, ανεβάζει το επίπεδο των πολιτών και αυτό, με τη σειρά του, ανεβάζει τον πήχυ των απαιτήσεων γιά καλλιτεχνική ποιότητα.


4.   Το επίπεδο των αντικειμενικών δυνατοτήτων του 3d design βρίσκεται ακόμα σε μέτρια επίπεδα, μπροστά σ΄αυτά που μας υπόσχεται το μέλλον. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμα σε νηπιακή ηλικία. Όμως, αυτοί/ές που είχαν μιά εξελιγμένη αισθητική παιδεία πριν μπουν στα computers, μπορούν να παράγουν αριστουργήματα. Το τι δυνατότητες υπάρχουν σήμερα μπορείτε να τις δείτε στο παρακάτω   video από το καινούριο film του James Cameron "Avatar"Το Rebet hero όπως ονομάζεται το δίλεπτο φιλμάκι του Στέλιου Ιγνατιάδη, μπορεί να 
κριθεί με δυό τρόπους: για την αυτή καθαυτή καλλιτεχνική του ποιότητα και γιά το πως 
αυτή χρησιμοποιείται γιά το θέμα που διάλεξε, το ρεμπέτικο.
Έχω μόνο σπουδάσει ζωγραφική και γραφικές τέχνες και είμαι δάσκαλος "καλλιτεχνικών". Αυτά δε φτάνουν γιά να μπω σε τεχνικά θέματα ηλεκτρονικού design που δε το κατέχω. 
Μπορώ όμως να πω ότι το design που έχει χρησιμοποιήσει το φιλμάκι, από την απεικόνιση 
των χαρακτήρων μέχρι τον περιβάλλοντα χώρο και τις φωνές των μικρών διαλόγων είναι κακό και ερασιτεχνικό. Τί να κάνουμε; Μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται γυμνά.
Αν το δούμε σε σχέση με το ρεμπέτικο, αντικατοπτρίζει με απλούς τρόπους και σε δυό λεπτάτη σημερινή διαδεδομένη απλοϊκή άποψη γιά το τι ήταν αυτή η μουσική, τι ήταν μαγκιά 
και πως νομίζουμε ότι ήταν οι ρεμπέτες. Εκεί, διαφωνώ κάθετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: